Snel resultaat, blijvend herstel!
Een Afspraak maken
U heeft geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut.
0514 563 528

Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over klachten van het houdings en bewegingsapparaat. Hij behandelt patienten die in het dagelijks leven belemmerd worden bij het bewegen. Naast de behandeling, die onder meer kan bestaan uit oefentherapie en massagetherapie, zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in, bijvoorbeeld bij het adviseren of begeleiden van patienten. Een fysiotherapeut levert maatwerk, daarom wordt bij iedereen bekeken welke behandelmethode de voorkeur heeft. De meest voorkomende therapieen zijn:

Bewegingstherapie:

Deze behandelmethode wordt ook wel oefentherapie genoemd. Doel ervan is bijvoorbeeld het beïnvloeden van bewegingsmogelijkheden van gewrichten, het vergroten van de spierkracht, het aanleren van en betere houding, een beter evenwicht of een betere ademhalingstechniek en het leren ontspannen.

Massagetherapie:

Doel van massage is naast pijn dempen, het bevorderen van de bloedsomloop in het weefsel en het verminderen van de spierspanning. Massage is éen van de mogelijke behandelmethoden binnen de fysiotherapie. 

Fysische therapie:

Onder fysische therapie vallen ondermeer: warmtebehandeling, elektrotherapie, ijspakking en geluidsgolftherapie. De technieken worden vooral ingezet om het weefsel te laten herstellen en de pijn te verlichten.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken neem dan contact met ons op.
Zie ook onze praktijk informatie folder.
De Lijnbaan voor snel resultaat en blijvend herstel

Partners