Wij staan altijd voor u klaar!
Een Afspraak maken
U heeft geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut.
0514 563 528

Team

Medewerkers Fysiotherapeutisch Centrum De Lijnbaan

Binnen ons team zijn verschillende specialisaties en ruime ervaring aanwezig. Wij maken gebruik van elkaars kwaliteiten, zodat u als patiënt/cliënt het beste resultaat krijgt.
Alle therapeuten staan ingeschreven in de KNGF kwaliteit registers (CKR).


Mijn naam is Willy de Jongh, ik ben sinds 1983 werkzaam als algemeen fysiotherapeut. In 1988 behaalde ik mijn diploma voor de klassieke acupunctuur aan de Anglo-Dutch opleiding te Haarlem.

Sinds 1985 ben ik maatschap lid in de Fysiotherapeutisch Centrum De Lijnbaan. In de loop der jaren heb ik diverse cursussen gevolgd, ondertussen heb ik meer dan 32 jaar praktijkervaring bij Fysiotherapeutisch Centrum De Lijnbaan.

Ik werk volgens de nieuwste inzichten om een zo goed mogelijk resultaat te bewerkstelligen bij patiënten/cliënten. De combinatie van de diverse behandelwijzen geven mij de mogelijkheid om een behandelbeleid uit te stippelen.

Als lid van de commissie Netwerk Fysiotherapie COPD Zuidwest Friesland werk ik nauw samen met het Antonius Ziekenhuis te Sneek, met het doel om kwalitatieve zorg aan COPD-patiënten te bieden. Dit in samenwerking met longartsen, huisartsen en praktijkondersteuners.

Op maandag t/m donderdag ben ik te bereiken op De Lijnbaan en op vrijdag in Gezondheidscentrum Lemsterpark aan de Houtsaachmole 9.


Mijn naam is Wietske Rottiné- de Jong en ik ben in 1988 als fysiotherapeute afgestudeerd aan de opleiding voor Fysiotherapie in Groningen. Sinds 1991 ben ik mede-eigenaar van Fysiotherapie de Lijnbaan.

Vele jaren heb ik met plezier gewerkt als algemeen fysiotherapeut met aandachtsgebied kinderen. Fysiotherapie is de laatste jaren erg in ontwikkeling, er wordt veel onderzoek gedaan wat resulteert in nieuwe inzichten in behandelmethodes. Deze ontwikkeling in combinatie met een inspirerend gesprek met een bekkenfysiotherapeute heeft mij destijds doen besluiten om mij te gaan specialiseren.

In 2010 ben ik gestart met de opleiding voor Bekkenfysiotherapie aan het SOMT in Amersfoort. Sinds 2013 ben ik master in de Bekkenfysiotherapie (MSPT) en werkzaam als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Als bekkenfysiotherapeut behandel ik vrouwen en mannen met klachten aan lage rug, bekken, heup, lies, stuit, buik en bekkenbodem.

Bekkenfysiotherapie is een beschermde titel en alleen voorbehouden aan diegene die na de opleiding fysiotherapie een drie jarige Master opleiding hebben gevolgd. Ik sta geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR). Hiernaast ben ik geregistreerd YVLO-ZwangerFit® docent.

Op maandag en donderdag ben ik aanwezig op De Lijnbaan, woensdagochtend en -avond in het Gezondheidscentrum Lemsterpark aan de Houtsaachmole 9.

Voor een bezoek aan de bekkenfysiotherapeut heeft u geen verwijzing nodig van huisarts of specialist. Dus neem gerust rechtstreeks contact met mij op.


Graag stel ik me voor als algemeen fulltime fysiotherapeut: Ab Visser

De opleiding volgde ik aan de Academie voor Fysiotherapie 'Jan van Essen' in Amsterdam waar ik in 1985 afstudeerde. Inmiddels ben ik al ruim 30 jaar werkzaam aan 'de Lijnbaan'.

Het is bijzonder om zo lang met een vast team te werken. Toch is het fijn dat er de laatste jaren een aantal nieuwe frisse collega's zijn bijgekomen met hun specialisaties, zodat voor de toekomst de zorgkwaliteit is gewaarborgd!

Na de cursus bindweefselmassage en TENS in 1986 werd de interesse voor reflexmatige invloeden via de huid op het menselijk lichaam bij mij gewekt. Uiteindelijk resulteerde dit in het volgen van de opleiding 'Meridiaan-Kleurentherapie volgens Christel Heidemann'. In deze therapie spelen de pijlers Antroposofische geneeskunde, Goethes kleurenleer en de Acupunctuur een belangrijke rol.

Naast de medische fitness heb ik mij verder toegelegd op het behandelen van schouderklachten. In dit verband heb ik de cursussen gevolgd van Derek Stenvers en recentelijk Gerard Koel. Het samenwerkingsverband van onze praktijk met Fys'Optima Friesland maakt hierdoor deel uit van het 'Schouder netwerk Friesland' met als voordeel: betere samenwerking met orthopaedisch chirurgen, een eenduidige visie en het up-to-date blijven van nieuwe ontwikkelen/inzichten m.b.t. schouderproblematiek!

Op maandag t/m vrijdag ben ik te bereiken op De Lijnbaan en donderdagochtend in het Gezondheidscentrum Lemsterpark aan de Houtsaachmole 9.


Mijn naam is Margo op de Hoek - van Zanten. In 1979 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor fysiotherapie Leffelaar te Amsterdam. Sinds 1987 ben ik in dienst bij Fysiotherapeutisch centrum de Lijnbaan in Lemmer.

De opleiding tot oedeemfysiotherapeute bij het NPI, Nederlands Paramedisch Instituut, heb ik afgerond in 1995. Daarna volgde ik bij het NPI cursussen voor het bandageren en het gebruiken van "lymfe-taping". Laatstgenoemden dienen als aanvulling bij de behandeling van oedeempatiënten.

In de afgelopen jaren heb ik scholing gehad in het begeleiden van medische fitness trainingen.

In 2012 heb ik bij het NPI scholing gevolgd voor medische fitness bij oncologie patiënten.

Binnen de fysiotherapie is de laatste jaren het belang van bewegen onderstreept. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat de patiënt inzicht krijgt in hun aandoening en het functioneren van hun eigen lichaam, zodat we samen kunnen werken aan een optimale behandeling.

Op maandag en donderdag ben ik te bereiken op De Lijnbaan, maandagmiddag (13.00-14.30)ben ik in het Gezondheidscentrum Lemsterpark aan de Houtsaachmole 9.


Ik ben Fokke Fokkema. Na mijn afstuderen als fysiotherapeut heb ik bij meerdere fysiotherapiepraktijken gewerkt. Inmiddels kan ik terugkijken op meer dan 25 jaar praktijkervaring als geregistreerd algemeen fysiotherapeut bij de Lijnbaan.

Sinds het begin van mijn carrière is er veel veranderd in de fysiotherapie. Aanvankelijk was masseren het belangrijkste onderdeel van de behandeling. Tegenwoordig neemt het trainen van de spieren met behulp van toestellen, individueel of in groepsverband, een steeds grotere plaats in bij de verbetering of genezing van diverse klachten.

Ik heb er plezier in om mensen te motiveren te bewegen om gezond te worden of te blijven en ik heb van jongs af aan affiniteit met verschillende sporten. Daarom heb ik mij, naast de algemene fysiotherapie, in de loop der jaren gespecialiseerd in medische fitness, in het bijzonder op het gebied van claudicatio intermittens klachten (etalagebenen), diabetes mellitus en hartfalen. Ik kijk er naar uit om u in beweging te krijgen en samen met u te werken aan uw herstel.

Op maandagochtend en donderdagavond geef ik medische fitness in groepsverband in het Gezondheidscentrum Lemsterpark aan de Houtsaachmole 9. Op maandagavond, dinsdag, woensdag en vrijdag ben ik te bereiken op De Lijnbaan.


Ik ben Wopke Kuipers en ben sinds oktober 2007 werkzaam op De Lijnbaan als algemeen fysiotherapeut. Ik heb mijn opleiding in 1995 afgerond, waarna ik een jaar in militaire dienst fysiotherapeut ben geweest. Daarna ben ik 11 jaar in Duitsland aan het werk geweest.

Ik ben bereikbaar op De Lijnbaan op maandagmiddag, woensdag, donderdagochtend en vrijdag. Op dinsdag en donderdagmiddag ben ik te bereiken in het Gezondheidscentrum Lemsterpark aan de Houtsaachmole 9.


Ik ben Geeske van Kesteren-Zonderland. Na een aantal jaar lesgeven als zwemonderwijzer en dansjuf naast mijn studies aan de sportacademie en fysiotherapie wilde ik kinderfysiotherapeut worden.

In 2012 heb ik de driejarige Master opleiding kinderfysiotherapie afgerond. Sinds die tijd werk ik met heel veel plezier met kinderen van 0-18 jaar.

Voorkeurshouding bij baby's, motorische problemen zoals schrijfproblemen bij het schoolgaande kind of orthopedische klachten zoals enkelproblemen bij de oudere kinderen zijn een aantal indicaties om te behandelen. De kinderen onder de 2 jaar die nog niet kunnen lopen behandel ik aan huis.

Dinsdag, woensdag en vrijdag ben ik te bereiken op De Lijnbaan, woensdagmiddag na 16.00 uur ben ik te bereiken in het Gezondheidscentrum Lemsterpark aan de Houtsaachmole 9.

Recent gevolgde cursussen:

  • Zuigelingenasymmetrie 1 Plagiocephalometrie: Voorkeurshouding bij baby's
  • Zuigelingenasymmetrie 2 Diagnostiek en behandeling: Voorkeurshouding bij baby's
  • FSM: functionele krachttest voor kinderen van 0-10 jaar

Mijn naam is Richard Heimweg. In 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen. Na korte tijd te hebben gewerkt voelde ik de drang opkomen om mij te specialiseren binnen mijn vakgebied waarmee ik in 2010 begonnen ben.

Sinds 2013 ben ik werkzaam als Master Manueel Therapeut. Na 3 jaar in een gezondheidscentrum te hebben gewerkt, ben ik sinds 2012 werkzaam bij de Lijnbaan.

Maandag, woensdag en donderdag ben ik te bereiken op De Lijnbaan.


Mijn naam is Leonie Roza en naast algemeen fysiotherapeut ben ik oedeemtherapeut. Na mijn studie Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Vrije Universiteit te Amsterdam, heb ik mijn theoretische kennis met praktische vaardigheden aangevuld met de opleiding tot fysiotherapeut.

In 2009 ben ik hierin afgestudeerd en ben sinds 2012 werkzaam bij Fysiotherapeutisch Centrum 'De Lijnbaan'. In 2011 heb ik mij gespecialiseerd in Oedeemtherapie.

Samen met mijn collega Margo op de Hoek krijgen wij patiënten te zien die last hebben van lymfoedeem. Deze patiënten worden bij mij behandeld met manuele lymfedrainage ad modum Vodder (MLDV). Dit is een zachte massagetechniek die de afvoer van het lymfevocht bevordert. Dit kan worden gecombineerd met lymfetaping, littekenbehandeling, bindweefseltechnieken en adviezen.

Deze technieken kunnen ook bij andere klachten gebruikt worden, waar men misschien niet snel bij stil staat. Hierbij valt te denken aan oedeemklachten na het plaatsen van een 'nieuwe' knie/heup, stress gerelateerde hoofdpijnklachten en patiënten met lipoedeem.

Dinsdag en vrijdag ben ik te bereiken op De Lijnbaan en vrijdagmiddag van 13.00-14.30 uur in het Gezondheidscentrum Lemsterpark aan de Houtsaachmole 9.


Mijn naam is Mirjam Huberts en ben sinds juni 2012 in dienst als administratief medewerker.

Belt u onze praktijk op maandag-, woensdag- of vrijdagochtend, dan krijgt u mij aan de lijn.

Verder verricht ik alle voorkomende administratieve werkzaamheden, zoals de declaraties bij de zorgverzekeraars, verzorgen van correspondentie en inscannen van documenten.


Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken neem dan contact met ons op.
Zie ook onze praktijk informatie folder.
De Lijnbaan voor snel resultaat en blijvend herstel

Partners